Tipuri de teren sintetic

Tipuri de teren sintetic

teren sintetic gazon artificialTerenul sintetic artificial a aparut in anii ’60 fiind asociat cu sporturile din sala. Ulterior gazonul artificial a inlocuit gazonul natural in terenurile atletice din intreaga lume de la stadioanele olimpice si arenele profesioniste, la terenurile scolare. Inca la inceput, terenurile sintetice au oferit mai multe avantaje si beneficii comparative cu terenurile cu gazon natural.

In acest moment exista mai multe tipuri de gazonul artificial sintetic:

Gazon artificial sintetic exclusiv pentru amenajarea terenurilor de fotbal profesionist/ amator este compus din polietilena si poate fi fibrilat sau monofilament. Diferenta este reprezentata de aspect si de perioada de garantie. Gazonul artificial pentru fotbal reprezinta o alternativa competitiva a gazonului natural datorita rezistentei foarte bune la intemperii si la utilizare intense. Acestea aduc un venit mai mare propietarilor deoarece permit mai mult timp de joc, nu depind de vreme si nici nu au un numar limita de ore in care pot fi folosite. Un avantaj major al acestui tip de gazon este si faptul ca un gazon sintetic nu va avea niciodata denivelari sau gropi.

Gazon artificial sintetic exclsiv pentru amenajarea terenurilor de tenis profesionist sau amator. Acesta este mai usor de intretinut decat un gazon natural, insa va avea nevoie de ingrijire permanenta. Gazonul artificial pentru tenis reprezinta o suprafata de joc mai inceata comparativ cu un teren amenajat cu zgura/beton, dar are avantajul major de putea fi utilizabil tot timpul anului si chiar imediat dupa ploaie. Un alt avantaj al unui teren tenis artificial este ca spre deosebire de alte terenuri, acestea poate fi rotit pentru a fi folosit in continuare in timp ce partile calde se racesc. Performanta persoanelor care il utilizeaza poate fi crescuta daca terenul este umplut cu nisip astfel incat sa fie mult mai moale.

Gazon artificial pentru amenajarea terenurilor multisport, fotbal + tenis, baschet + tenis, fotbal + volei , etc. Acesta este folosit pentru amenajarea terenurilor de sport din scoli sau alte institutii, dar si pentru transformarea unor terenuri de sport vechii care nu au mai fost folosite in terenuri de sport multifunctionale. Acest tip de gazon are avantajul ca poate fi folosit pentru practicarea mai multor sporturi:fotbal, volei, baschet, tenis de camp, handbal. Gazonul artificial multisport are costuri de intretinere zero si o perioada de garantie mare.