Terenuri de minifotbal

Terenuri de minifotbal

teren minifotbalMinifotbalul este sportul ideal pentru tineri si copii, prezenta lor pe un astfel de teren ajuntandu-i sa se familiarizeze cu ceea ce inseamna fotbalul, sa-si imbunatateasca conditia fizica si sa isi dezvolte tehnicile si abilitatile tactice. Acest timp de sport a aparut in Europa la jumatatea secolului trecut, raspandindu-se foarte repede si ajungand popular in toata lumea. Terenurile de minifotbal nu au nevoie de suprafete mari, motiv pentru care sunt alegerea potrivita pentru centrele din oras , dar nu numai.

Dimensiunile terenurilor de minifotbal, suprafata si materialul, chiar si numarul de jucatori poate varia de la o tara la alta, uneori chiar si de la un oras la altul.

In ultimul timp tot mai multe scoli, centre regionale si nationale, primarii, cluburi, spatii de agreement , parcuri aleg sa investeasca in terenurile de minifotbal deoarece au un impact in comunitate si rezista mai multi ani, contribuie la o mai buna sanatate a generatiilor actuale si viitoare si deasemenea se incurajeaza sportul, petrecerea a cat mai mult timp in aer liber intr-un mod calitativ.

Terenurile de minifotbal pot fi realizate din gazon natural sau artificial, sau pe suprafete sintetice speciale.

Avantaje ale terenurilor de minifotbal cu gazon artificial:

  • Costuri de intretinere mici
  • Gazonul artificial se intretine mai usor, nu trebuie cosit, semanat , fertilizat
  • Este moale , flexibil la contactul jucatorilor cu solul, acest lucru se datoreaza granulelor de cauciuc
  • Durata de viata mare
  • Economie de apa
  • Poate fi folosit in orice anotimp , chiar si atunci cand conditiile meteo nu sunt favorabile.

Terenurile de minifotbal trebuie sa aiba o forma dreptunghiulara, si sa respecte dimensiunile minime si maxime. Aceste terenuri sunt impartite in doua jumatati egale prin linia mediana , iar la mijlocul liniei mediane va fi marcat punctul de la centrul terenului.Terenurile de minifoltabal trebuie sa aiba in dotare doua porti de minifotbal, instalatie de nocturna si gard perimetral.

Terenurile de minifoltbal aduc mai multe beneficii:

  • In dezvoltarea unei comunitati este un sprjin in prevenirea obezitatii si a altor probleme de sanatate, previne delicventa in randul tinerilor, promoveaza incluziunea sociala;
  • Terenurile de minifotbal sunt mai ieftin de realizat si utilizat spre deosebire de terenurile normale, ceea ce le face sa fie o solutie rentabila pentru orice proprietar.
  • Jucatorii sunt mai implicati in joc, atat in aparare cat si in atac, aceste lucruri fiind esentiale pentru invatarea jocului si dezvoltarea tehnicilor

Terenurile de minifotbal reprezinta un spatiu de relaxare si miscare, spatiu care oferta jucatorilor un mediu bun in care sa sa isi dezvolte abilitatile si in care sa se bucure de joc.