Mentenanta terenurilor sintetice

Mentenanta terenurilor sintetice

intretinere teren sinteticIntretinerea terenurilor sintetice este fara indoiala mai usoara fata de cea a terenurilor naturale, insa si acestea au nevoie de ingrijire, altfel pe termen lung pot aparea diferite probleme.Suprafata acestor terenuri trebuie mentinuta curata, fara bete, frunze sau alte gunoaie. Aceste resturi pot provoca alunecari si accidentari ale jucatorilor si pot patrunde si in interiorul gazonului. Gazonul terenurilor sintetice trebuie periat regulat in mai multe directii deoarece in timpul jocului fibrele gazonului artificial pot fi impinse. Aceasta periere ajuta la tragerea firelor in sus si mentinerea jocului in parametri.

Mentenanta terenului sintetic este necesara pentru a asigura calitatea jocului, durata de viata a terenului, siguranta si estetica acestuia. Pe langa toate acestea, daca un teren sintetic este intretinut asa cum trebuie, clientul isi va amortiza mult mai repede investitia facuta si va avea parte la randul lui clienti multumiti.

Ingrijirea corespunzatoare a terenului sintetic ii poate prelungii durata de viata.

Periajul gazonului artificial este foarte important si trebuie facut cu regularitate la un interval de doua saptamani.

Desi un teren sintetic nu are nevoie de foarte multa apa, udarea acestuia are totusi anumite avantaje: racirea suprafetei de joc, stabilizarea granulelor si sporirea performantelor acestuia. Cusaturile si imbinarile gazonului trebuie verificate periodic, iar daca se observa defacerea lor trebuie contactata firma montatoare.

Avand in vedere ca terenul sintetic se afla in exterior muschiul de pamant poate creea probleme pe terenul de joc. Este importanta indepartarea acestuia, inainte sa acapareze portiuni mari din gazonul sintetic.

Aparitia ierbii si a muschiului se previne prin erbicidare. Se foloseste o substanta erbicida in combinatie cu un antigerminal , insa produsele folosite trebuie sa nu contravina legilor de protectie a mediului.

Cand pe terenul sintetic au loc evenimente extrasportive,trebuie sa avem grija sa protejam gazonul sintetic pentru a-l mentine in conditii optime. Transportul de echipament poate fi condus pe suprafata de joc fara nici un fel de protectie, insa trebuiesc indeplinite anumite conditii: sa se conduca incet fara intoarceri bruste si fara intoarcerea rotilor; rotile autovehiculului trebuiesc curatate inainte pentru a evita depunerile de noroi si murdarie pe suprafata terenului.

Pe terenul sintetic se pot organiza diferite evenimente usoare (care sa nu depaseasca 40kg/mp) cum ar fi : evenimente scolare, concerte si piese de teatru a caror scene nu sunt grele, targuri , diferite receptii,insa trebuie avuta grija la accesul pe gazonul sintetic cu mancare si lichide.